top of page

Confinament. Una paraula que fins el 12 de març de 2020 no havia estat propera a mi.



Amb tot organitzat, la il·lusió de presentar un treball que ha portat dos anys de feina intensa, de llàgrimes, d’afonies nervioses, de moments de desesperació i d’altres d’alegria immensa... tot s’atura.


Els primers dies van ésser una odissea... mudança a marxes forçades, caixes plenes d’objectes per a col·locar en mobles inexistents... Però la música estava present. En aquells dies les idees brollaven a un ritme frenètic i vaig compondre la primera i única cançó del confinament que puc definir com a meva.

Després, la creativitat es va dissoldre i encara mentre escric aquestes línies, no ha tornat a aparèixer. Tot i estar tancada a casa i tenir muntanyes de feina (és el que té ser mestra d’escola en un confinament en què res estava preparat i el teletreball ha estat dur i complicat) he pogut engegar nous projectes com Grooves Penedès amb dues dones meravelloses, la Sonia Linares i la Nerea Bassart, totes dues músiques també.


Des de casa, he pogut posar el meu granet de sorra per a ajudar a fer més fàcil el confinament a la gent, fent directes des del meu estudi, enregistrant vídeos nous... Però trobo a faltar l’escenari, el caliu de la música en directe, la resposta de la gent, la il·lusió de veure com, tot i que el públic sigui petit, l’emoció és tan gran com si estigués envoltada de milers de persones. El confinament m’ha fet descobrir-me de nou i ara toca que aquesta descoberta pugui arribar a tothom a través de la meva música.


Noelia Molino

Instagram: @nmolino_



Per mi, el confinament va ser una experiència interior i espiritual molt gran. Vaig poder aturar-me per fer les coses més lentament, relacionar-me amb més temps amb la meva família, conèixer més els veïns i tocar i preparar nous projectes.


Em vaig sentir més positiva i creativa musicalment. Vaig aprendre molt de tecnologia per poder relacionar-me amb altres músics i altres persones com, per exemple, organitzar lives, convidar altres músics per parlar en directe, penjar vídeos musicals.

Per acabar, volia deixar constància que vaig col. laborar durant la quarantena amb la web del CC Albareda (Música als balcons), amb el LPA International Day, amb la proposta Música balcónica, amb l’Assemblea de músics del Poble Sec, amb el projecte Tamo junto na live i amb la pàgina Retonosquedamosencasa.


Daniela García

Instagram: @danielagarcialeite

Facebook: Daniela García Music


El contingut inclòs en aquesta columna d'opinió és d'exclusiva responsabilitat del seu autor, i no reflecteix necessàriament la línia editorial ni postura del D. C.


79 visualizaciones0 comentarios
bottom of page