top of page

Coral #MeToo


La Coral #MeToo ès un nou projecte del Dona Cançó que pretén donar visibilitat a la veu de dones de tota clase social, edat, nacionalitat, diversitat.

#MeToo és un moviment que s'ha fet viral des del passat octubre del 2017 a les xarxes socials i que ajuda a les dones que han patit abusos a denunciar-ho i a explicar la seva experiència.

La Coral #MeToo neix de la reflexió que totes les dones hem estat víctimes del sistema patriarcal i a hores d'ara treballem per tots els actes invisibles que se sumen i permeten que aquesta xacra social sigui perenne i es perpetuï.

Qui no ha escoltat alguna vegada la dita de "qui canta els seus mals espanta"? Diversos estudis apunten que cantar en grup és una activitat molt saludable tant física com emocional perquè:

Ajuda a construir una gran relació de confiança i cohesió amb les companyes. És una activitat efectiva contra l'estrès i la depressió perquè cantar augmenta els nivells de cortisol i d'oxitocina, hormones que ajuden a reforçar l'autoconfiança i el nivell de benestar personal.

Alguns estudis apunten que al cantar es generen endorfines, hormones que produeixen sensació de plaer. A més, cantar ens ajuda a mantenir-nos en forma ja que el control de la respiració és fonamental. Cantant hem de respirar més profundament que si practiquem altres exercicis, per la qual cosa augmentem la nostra capacitat aeròbica i tonifiquem els músculs abdominals, intercostals i el diafragma.

Alguns científics afirmen que cantar és una espècie de gimnàstica neuronal. Cantant en grup incorporem inconscientment valors com l'amor a l'harmonia, a l'ordre hi ha la disciplina tant personal com col·lectiva ja que per a cantar tots junts hem d'anar al mateix ritme, seguir les pautes del director, afinar bé i escoltar al del costat.

Cantant en grup reforcem la cohesió social, la comunicació i la cooperació entre les persones que integren el grup. A més, cantar no té edat, i si ho fas en grup es produeix una interacció entre diferents generacions que obre la ment i la manera de mirar el món; en passar temps juntes es crea una relació enriquidora i natural entre diferents generacions.

Millora la concentració i la memòria, ja que hem de aprendre'ns el repertori.

La clau resideix en què un grup de dones faci el mateix amb un fi comú i que s'ho passi bé. La Coral #MeToo combina els beneficis del cantar al servei d' una causa social i necessària.

Primera sessió 17 Novembre de 11 a 13h.

Casal Can Travi (Av. Cardenal Vidal Barraquer, 45, 08035 Barcelona)

Activitat Gratuïta! (Taquilla inversa per qui vulgui col·laborar)

Direcció: Alicia Martel/ Organitza i coordina: Dona Cançó

Si vols apuntar-te dona@donacanco.com

Si tens dubtes, pots trucar al 648 188 169


108 visualizaciones0 comentarios
bottom of page