top of page

TEPS - TU ETS PART DE LA SOLUCIÓ UN PROJECTE REVOLUCIONARI PER A JOVES

(Castellano abajo)


En el nostre compromís per transformar la societat treballem per a desenvolupar projectes que impacten i generen canvis.


És així com neix TEPS, una iniciativa de l'associació Dona Cançó que va començar com un curs de prevenció de violència de gènere i ha anat evolucionant fins a convertir-se en un projecte en el qual involucrem l'art, la psicologia i la comunicació en els joves, reptant-los a desenvolupar activitats d'impacte social que integren les xarxes socials, fent-los "part de la solució", com diu l'eslògan.

En l'associació Dona Cançó sempre ens hem esforçat per a crear projectes amb una mirada àmplia, dirigida cap als 360 graus de la desigualtat, per això construïm projectes per a altres públics que no són exclusivament dones i que treballen en les peculiaritats de cada col·lectiu; la gestió del conflicte, la reflexió i l'empoderament en relació amb el feminisme.


El projecte TEPS neix de la mà de l'Institut Ferran Tallada de Barcelona i els seus estudiants d'Integració Social.

És així com avui presentem les tres primeres iniciatives que busquen sensibilitzar a la població en tres temàtiques específiques: Rols de gènere, Relacions Tòxiques i Ecolàlies.Rols de Gènere


Som estudiants de segon del Grau d'Integració Social de l'Institut Ferran Tallada.

Volem canviar la situació dels rols de gènere i rompre amb els hàbits que avui en dia i deixats portar per anys de costums i males tradicions imposen a la dona unes responsabilitats, obligacions i drets que realment són compartits.


El nostre objectiu és dur a terme un projecte de reeducació, de canvis de percepcions i de visibilització a les famílies i a les famílies LGBTIQ+.


Relacions tòxiques (en la salut mental de les dones)


Tu ets part de la solució, aquest és el nom del projecte que impulsem un grup d'estudiants de segon curs d'Integració Social a l'Institut Ferran Tallada amb el suport i el guiatge de l'associació Dona Cançó.

Després d'una sèrie de debats i discussions sobre la temàtica i els objectius del projecte, vam acordar que ens semblava interessant parlar sobre com afecten les relacions tòxiques a les persones, especialment a la població jove i adolescent. A més a més, ens interessava dotar de perspectiva de gènere i visibilitzar les afectacions que genera a les dones d'una manera més específica.


Així doncs, amb la creació d'aquest bloc ens posem com a objectiu visibilitzar i sensibilitzar al voltant de la presència de relacions tòxiques entre les persones. Una realitat entre la nostra societat.


ECORITME


ECORITME és un projecte que neix de la mà de l'entitat Dona Cançó i un grup de futures integradores socials que s'ha proposat visibilitzar i normalitzar les ecolàlies i estereotípies, així com desestigmatitzar les persones que les produeixen.


...


És així com durant els pròxims mesos estarem treballant per a visibilitzar i sensibilitzar diferents col·lectius amb aquestes iniciatives a través de les xarxes socials i continguts amb els quals apostem per generar un ampli impacte social.


Us convidem a seguir el compte oficial del projecte @TEPS a Instagram i els comptes de la nostra associació @DonaCanco a les altres plataformes on estarem donant suport i compartint tots els continguts, les idees, les iniciatives i recursos que es desenvolupin en el projecte.


Benvingudes! (benvinguts!) 

(🇪🇸 Castellano)


TEPS - TÚ ERES PARTE DE LA SOLUCIÓN

UN PROYECTO REVOLUCIONARIO PARA JÓVENES


En nuestro compromiso por transformar la sociedad trabajamos para desarrollar proyectos que impactan y generan cambios.


Es así como nace TEPS, una iniciativa de la asociación Dona Cançó que comenzó como un curso de prevención de violencia de género y ha ido evolucionando hasta convertirse en un proyecto en el que involucramos el arte, la psicología y la comunicación en los jóvenes, retandolos a desarrollar actividades de impacto social que integran las redes sociales, haciéndolos “parte de la solución”, como dice el eslogan.En la asociación Dona Cançó siempre nos hemos esforzado para crear proyectos con una mirada amplia, dirigida hacia los 360º de la desigualdad, por ello construimos proyectos para otros públicos que no son exclusivamente mujeres y que trabajan en las peculiaridades de cada colectivo: la gestión del conflicto, la reflexión y el empoderamiento con relación al feminismo.


El proyecto TEPS nace de la mano del Instituto Ferrán Tallada de Barcelona y sus estudiantes de Integración social.


Es así como hoy presentamos las tres primeras iniciativas que buscan sensibilizar a la población en tres temáticas específicas: Roles de género, Relaciones Tóxicas y Ecolalias.Roles de Género


Somos estudiantes de segundo del Grado de Integración Social del Instituto Ferran Tallada.

Queremos cambiar la situación de los roles de género y roturar con los hábitos que hoy en día y dejados llevar por años de costumbres y malas tradiciones imponen a la mujer unas responsabilidades, obligaciones y derechos que realmente son compartidos.


Nuestro objetivo es llevar a cabo un proyecto de reeducación, de cambios de percepciones y de visibilización a las familias y a las familias LGBTIQ+.


Relaciones tóxicas (en la salud mental de las mujeres)


Tú eres parte de la solución, este es el nombre del proyecto que impulsamos un grupo de estudiantes de segundo curso de Integración Social en el Instituto Ferran Tallada con el apoyo y el guiaje de la asociación Mujer Canción.

Después de una serie de debates y discusiones sobre la temática y los objetivos del proyecto, acordamos que nos parecía interesante hablar sobre cómo afectan las relaciones tóxicas a las personas, especialmente en la población joven y adolescente. Además, nos interesaba dotar de perspectiva de género y visibilizar las afectaciones que genera a las mujeres de una manera más específica.


Así pues, con la creación de este bloque nos ponemos como objetivo visibilizar y sensibilizar alrededor de la presencia de relaciones tóxicas entre las personas. Una realidad entre nuestra sociedad.


ECORITME


ECORITME es un proyecto que nace de la mano de la entidad Dona Cançó y un grupo de futuras integradoras sociales que se ha propuesto visibilizar y normalizar las ecolalias y estereotipias, así como desestigmatizar las personas que las producen.


...


Es así como durante los próximos meses estaremos trabajando para visibilizar y sensibilizar con estas iniciativas diferentes colectivos a través de las redes sociales y contenidos con los que apostamos por generar un amplio impacto social.


Os invitamos a seguir la cuenta oficial del proyecto @TEPS en instagram y las cuentas de nuestra asociación @DonaCanco en las demás plataformas donde estaremos apoyando y compartiendo todos los contenidos, ideas, iniciativas y recursos que se desarrollen en el proyecto.


Bienvenidas! (os)


Autors:

Dona Cançó i estudiants de segon curs d'Integració Social a l'Institut Ferran49 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page