top of page

Som realment lliures les dones per a expressar-nos?

“L'incendi d'una fàbrica de camises de Nova York on van morir 146 persones va marcar la lluita pels drets de la dona.”

Font: elperiódico.com


113 anys han passat des que ocorregués aquesta tragèdia i 45 anys fa que ens manifestem a Espanya, sempre per la mateixa raó: els drets de la dona.


No és cap novetat que els drets de les dones han estat vulnerats, violentats i anul·lats històricament. Que hem hagut de lluitar per drets fonamentals i fins i tot en l'actualitat, la lluita continua. No obstant això, aquest 8 de març volem focalitzar la nostra atenció en la “expressió” i la “llibertat”, perquè hi ha alguna cosa que dona voltes en la nostra ment: sí que és cert, hem avançat, cada vegada se'ns reconeix més i hem aconseguit el compliment d'alguns dels nostres drets, però, a l'hora d'expressar-nos les dones som realment lliures per a fer-ho?


És cert, hem avançat, cada vegada se'ns reconeix més i hem aconseguit el compliment d'alguns dels nostres drets, però, a l'hora d'expressar-nos les dones som realment lliures per a fer-ho?
Som realment lliures les dones per a expressar-nos? - Dona Cançó

Una societat més feminista, més justa i igualitària, garantiria que poguéssim ser lliures. I encara que avui la realitat és que la majoria de dones ens percebem com a éssers lliures, existeixen espais o àrees de la nostra vida en les quals no experimentem total plenitud o llibertat.


Per això, aquest 2023 el nostre lema és: 8M Expressa't lliurement, una invitació a expressar-nos, a treure el que tenim dins, a dir el que pensem, a permetre'ns sentir el que sentim, a ser el que vulguem ser i a expressar-nos de la manera en què volem fer-ho.


Aquest 2023 el nostre lema és: 8M Expressa't lliurement, una invitació a expressar-nos, a treure el que tenim dins, a dir el que pensem, a permetre'ns sentir el que sentim, a ser el que vulguem ser i a expressar-nos de la manera en què volem fer-ho.
8 de març dia internacional de la dona - Dona Cançó


Tenim dret a cridar, cantar, ballar, saltar, riure, plorar, abraçar, callar, pensar, a no decidir “ja”, a no ser pressionades o assetjaes, al fet que no ens insisteixin, a tenir el temps que necessitem per a pensar, per a decidir, per a viure…


8M Expressa't lliurement, és també un cridat a oblidar-nos del “Què diran!”, a escoltar les nostres pròpies veus internes, les nostres necessitats i a posar-nos en primer lloc.


Les dones necessitem llibertat per a expressar-nos de la manera que puguem, i per a aconseguir-ho és necessari trobar espais i persones segures, que ens permetin actuar amb llibertat i que ens ajudin, si és necessari, a treure-la a flotació, a exposar-la, a ser els qui som, com som i dir el que volem dir.


8M Expressa't lliurement també és una invitació a escoltar-te, al fet que la primera que es permeti llibertat siguis tu mateixa, al fet que puguis reconèixer què és això que vols… Que necessites… Que anheles…

Ser amable, pacient amb tu mateixa i tenir un diàleg intern optimista és el primer pas per a expressar-te amb llibertat.


Aquest 8M Expressa't lliurement i ajuda al fet que altres dones també es puguin expressar amb llibertat.


69 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page