top of page

Sí, feminista! Una invitació a totes les dones a estimar-se, respectar-se i cuidar-se per sempre!

Actualizado: 2 feb 2021

(Castellano abajo ⬇️)


Si ens segueixes a les xarxes, veient les preguntes que vam començar a fer, hauràs pensat que ens hem tornat (encara més) boges, o que ens ha entrat un virus al sistema informàtic…

Perquè aquesta mena de preguntes??


Vols casar-te amb mi?

Em proposes un amor per a TOTA la vida?

Per estimar-me, cuidar-me i respectar-me fins que la mort ens separi?

Avui som aquí per presentar-vos la nostra campanya pel 8 de març d'enguany:

SÍ, FEMINISTA!



Fa gairebé un any, estàvem a punt d'entrar en un període tan confós i tan difícil per a moltes de nosaltres. Amb la pandèmia covid la necessitat continuada de cures s'ha manifestat en tota la seva magnitud.


El sistema econòmic-capitalista de cop es va aturar, els dirigents polítics no van saber respondre àgilment als obstacles i als reptes que la Covid-19 suposava per la gran majoria de les ciutadanes i ciutadans. Estàvem en plena crisi mundial.

A tot arreu veiem com paraven les activitats "no imprescindibles", de cop totes estàvem "tancades a casa".


En tot aquest temps, les cures no podien parar, es va posar de manifest més que mai que són imprescindibles.


El personal sanitari, tot i estar desbordat, no es va aturar mai.

Tampoc es van aturar les tasques de prevenció, de neteja i totes les feines relacionades amb les cures i que estan fetes per les dones, que són la gran majoria de les persones-cuidadores.

Elles mai van parar de prestar les cures cap a malalts, cap a criatures i gent gran.

Les dones van seguir endavant, perquè no hi havia altra opció.


La nostra campanya vol convidar a tota la societat a reflexionar sobre la democratització de les cures i a anar més enllà de la simple presa de consciència: volem que la societat es plantegi que necessitem cuidar de les persones que cuiden.

Necessitem cuidar-nos per ser capaces de cuidar els altres.

Sí, feminista! convida a totes les dones a fer el pas decisiu i comprometre's a estimar-se, respectar-se i cuidar-se per a tota la vida!


Si feminista - 8M Dona Canco

La campanya llança un missatge amorós d'esperança i d'autoestima: volem valorar-nos com ens mereixem per tal que les persones del nostre entorn també ens valorin com ens mereixem!


💜 Sí, feminista! és també un missatge transformador. És la voluntat de totes les dones de fer-nos una promesa: ser la millor persona que ens acompanyi la resta dels nostres dies i perdonar-nos per aquelles vegades en què no ens hem pogut, sabut, volgut cuidar.


Els homes també hi estan convidats, sempre des del respecte i l'harmonia, a unir-se a aquest compromís. Per això, és necessari que abans facin un esforç i prenguin consciència dels privilegis en què se'ls ha educat i que estiguin disposats a deixar-los de banda per construir una societat igualitària.

Només així creiem que es pot realment democratitzar les cures, sense que els rols de gènere imposin aquesta tasca a la dona.


Sabem que és un canvi important, i que els canvis d'aquesta mena requereixen un compromís serio de transformació. Podem començar amb petits gestos d'amor cap a nosaltres, com ara trobar una estona cada dia només per nosaltres mateixes (per llegir, per realitzar somnis deixats de banda, fins i tot per no fer res...).


Acceptes el repte?

Diuen que vint-i-un dies són suficients per canviar patrons de comportament!

Et compromets a ser curosa cap a tu mateixa en els gestos, les paraules, els pensaments i en tots els aspectes de la teva vida? 🌺



 

Castellano


Si nos sigues en las redes, viendo las preguntas que empezamos a hacer, habrás pensado que nos hemos vuelto (aún más) locas, o que nos ha entrado un virus al sistema informático...


¿Por qué este tipo de preguntas?


¿Quieres casarte conmigo?

¿Me propones un amor para TODA la vida?

*¿Para quererme, cuidarme y respetarme hasta que la muerte nos separe?


Hoy estamos aquí para presentaros nuestra campaña para el 8 de marzo de este año:

SÍ, FEMINISTA!



Hace casi un año, estábamos a punto de entrar en un periodo tan confuso y tan difícil para muchas de nosotras. Con la pandemia covid la necesidad continuada de cuidados se ha manifestado en toda su magnitud.


El sistema económico, capitalista de golpe se paró, los dirigentes políticos no supieron responder ágilmente a los obstáculos y a los retos que la pandemia Covid-19 suponía por la gran mayoría de las ciudadanas y ciudadanos.

Estábamos en plena crisis mundial.


En todas partes vimos cómo paraban las actividades "no imprescindibles", de golpe todas estábamos "encerradas en casa".


En todo este tiempo, las "curas" (cuidados) no podían parar, se puso de manifiesto más que nunca que son imprescindibles.


Tampoco pararon las tareas de prevención, de limpieza y todos los trabajos relacionados con los cuidados, mayoritariamente llevados a cabo por mujeres.

Ellas nunca pararon de prestar las curas hacia enfermos, hacia criaturas y gente mayor.

Las mujeres siguieron adelante, porque no había otra opción.

Muchas han tenido que hacer saltos mortales para combinar el trabajo (ahora teletrabajo) con la "cura" de la casa y de la familia.


Nuestra campaña quiere invitar a toda la sociedad a reflexionar sobre la democratización de "las curas" y a ir más allá de la simple toma de conciencia: queremos que la sociedad se plantee que necesitemos cuidar de las personas que cuidan.

Necesitamos cuidarnos para ser capaces de cuidar de los demás.

¡Sí, feminista!, invita a todas las mujeres a dar el paso decisivo y comprometerse a estimarse, respetarse y cuidarse para toda la vida!



La campaña lanza un mensaje amoroso de esperanza y de autoestima: ¡queremos valorarnos como nos merecemos para que las personas de nuestro entorno también nos valoren como nos merecemos!


💜 Sí, feminista! es también un mensaje transformador. Es la voluntad de todas las mujeres de hacernos una promesa: ser la mejor persona que nos acompañe el resto de nuestros días y perdonarnos por aquellas veces en que no nos hemos podido, sabido o querido cuidar.


Los hombres también están invitados, siempre desde el respeto y la armonía, a unirse a este compromiso. Por eso, es necesario que antes hagan un esfuerzo y tomen conciencia de los privilegios en que se los ha educado y que estén dispuestos a dejarlos de lado para construir una sociedad igualitaria.


Solo así creemos que se puede realmente democratizar los cuidados, sin que los roles de género impongan esta tarea a la mujer, solo por el hecho de ser mujer.

Sabemos que es un cambio importante y que los cambios de este tipo requieren un compromiso serio de transformación. Podemos empezar con pequeños gestos de amor hacia nosotras, como por ejemplo encontrar un rato cada día solo para nosotras mismas (para leer, para hacer realidad sueños dejados en un cajón, incluso para no hacer nada).


¿Aceptas el reto?

¡Dicen que veintiún días son suficientes para cambiar patrones de comportamiento!

¿Te comprometes a ser cuidadosa hacia ti misma en los gestos, las palabras, los pensamientos y en todos los aspectos de tu vida? 🌺



Autora:

Sandra Mayorga


124 visualizaciones0 comentarios
bottom of page