top of page

Recomanacions: #Desobediència al Patriarcat



(Castellano abajo)


Avui comencem amb una sèrie de recomanacions de llibres, pel·lícules i series que acompanyaran la nostra campanya # Desobediència al Patriarcat. # La veu de totes.


La primer recomanació és una magnífica minisèrie de TV (2020): Mrs. America.


Protagonitzada per Cate Blanchett, Phyllis Schlafly, una política conservadora que es va oposar radicalment a la denominada “Esmena d’Igualtat de Drets”. Com podem entendre això avui? una dona oposant-se a la igualtat de drets en matèria de treball, divorci i propietat entre homes i dones als Estats Units? Aquesta senyora no sabia què era desobeir al patriarcat.

Qualsevol joveneta podria pensar que això va passar fa mil anys... però no, va ser als anys 70.

No fa res!



Us la recomanem perquè et genera mil sensacions i emocions veure la magnífica Cate fent aquest paper, i quan penses que va ser real i ho veus que no va ser fa molt temps: se't posen els pèls de punta. Et qüestiones: on estem; què estem fent, exigirem els nostres drets o continuarem obeint!


Crec que l'herència cultural i la memòria que va deixar aquesta dona és nefasta per a la nostra llibertat i la nostra vida.


Us convido a reflexionar i compartir les vostres idees o pensaments en els nostres comentaris… Serà per això tan important que cadascuna deixem un llegat d'on les nostres filles/fills i veïnes/veïns aprenguin i arribem totes a la llibertat real...?


 

(🇪🇸 Castellano)


Hoy empezamos con una serie de recomendaciones de libros, películas y series que acompañarán nuestra campaña # Desobediència al Patriarcat. # La veu de totes.


La primera recomendación es una magnífica miniserie de TV (2020): Mrs América.


Protagonizada por Cate Blanchett, Phyllis Schlafly, una política conservadora que se opuso radicalmente a la denominada "Enmienda de Igualdad de Derechos''. ¿Cómo podemos entender esto hoy? ¿una mujer oponiéndose a la igualdad de derechos en materia de trabajo, divorcio y propiedad entre hombres y mujeres en Estados Unidos? Esta señora no sabía qué era desobedecer al patriarcado.


Cualquier jovencita podría pensar que eso pasó hace mil años, pero no fue en los años 70!

¡Hace nada!



Os la recomendamos porque te genera mil sensaciones y emociones ver a la magnífica Cate, haciendo semejante papel, y cuando piensas que fue real y lo ves que no fue hace mucho tiempo: se te ponen los pelos de punta. Te cuestionas: dónde estamos; qué estamos haciendo, vamos a exigir nuestros derechos o vamos a seguir obedeciendo!


Creo que la herencia cultural y la memoria que dejó esta mujer es nefasta para nuestra libertad y nuestra vida.


Os invito a reflexionar y compartir vuestras ideas o pensamientos en nuestros comentarios… ¿Será por eso tan importante que cada una dejemos un legado de donde nuestras hijas/hijos y vecinas/vecinos aprendan y lleguemos todas a la libertad real...?



Autora:

Martha Duque




21 visualizaciones0 comentarios
bottom of page