top of page

Microcrèdits que cambien vides

Parlem de microcrèdits, perquè són iniciatives que permeten posar la vida al centre, que brinden, sobretot a les dones l’oportunitat de conciliar una vida laboral més respectuosa en temps i energia amb altres labors com ser dones o cuidadores. Els microcrèdits han transformat la vida de moltes dones al voltant del món.


De vegades, d’una petita llavor, pot arribar a germinar un gran i robust arbre centenari. Una cosa semblant passa amb els microcrèdits. Una petita idea s’ha aconseguit transformar en un negoci rendible amb el qual mengen moltes famílies.


Per aixó des de Dona Cançó creiem que els microrèdits, així com l’economia feminista, son imprescindibles per poder arribar a la igualtat per la qual lluitem cada dia. Si vols saber més sobre els microcrèdits t’ho expliquem tot a aquest blog.


Què són els microcrèdits?

Els microcrèdits són préstecs de petites quantitats de diners, amb un interès, molt baix o, en algunes ocasions, nul. Aquests microcrèdits doten de finançament a emprenedores sense recursos que no poden accedir a un préstec en condicions normals. I s’utilitzen per posar en marxa accions d’emprenedoria social, individual o col·lectiu, amb el que es generen ingressos econòmics i es fomenta el desenvolupament de comunitats desfavorides.


Des de la seva definició, els microcrèdits advoquen per una redistribució de la riquesa que ajudi a un elevat nombre d’emprenedores a crear els seus propis projectes a escala local, podent així donant treball a moltes persones i aconseguint que comunitats senceres puguin sortir de la pobresa. És per aquest fi, que els microcrèdits ajuden a practicar una economia feminista.


Experiències reals de microcrèdits

Un exemple meravellós de les grans coses que es poden obtenir gràcies als microcrèdits és la Jessica Hernandez, que va passar de llogar la seva rentadora per hores a tenir el seu propi negoci.


La Jessica és una mare soltera de quatre fills, que va detectar una necessitat a Soacha, la localitat on viu a prop de Bogotá. La Jessica es va adornar que la seva comunitat no tenia com rentar la roba a no ser que sigui a mà. Així que va decidir llogar la seva rentadora per hores, carregant-la a l’esquena fins a casa dels seus veïns.


Veure-la carregant amb la màquina pels carrers sense asfaltar per poder subsistir era molt comú, fins que el 2016 li van concedir un microcrèdit que li va permetre comprar una nova màquina, diferents peces de recanvi i així augmentar els seus ingressos.


A més, dos préstecs de 500 dòlars en total li han permès impulsar un petit taller que ha canviat la seva vida i prepara-se per començar els seus estudis de Confecció Industrial.


Com vas poder llegir a l'anterior l’economia feminista pretén que les persones i sobretot les dones puguin compaginar la seva vida laboral i la personal, ja que en paraules de la Jessica “De vegades quan una té fills ha d’ajornar les coses, però això no vol dir que hagi de deixar els seus somnis de costat. Això no es pot!”


¿Quin negoci portaries endavant amb un microcrèdit? Explica'ns-ho a les nostres xarxes. I si vols aprendre més sobre l’economia feminista i solidària, pots llegir el nostre blog “Què és la vida al centre?” i seguir-nos a les nostres xarxes socials per estar al dia de tot.


29 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page