top of page

Llavors de canvi

Per acabar amb la nostra campanya 8M “La vida al centre” volem parlar de “llavors de canvi”.


Quan parlem de llavors de canvi, parlem tant en el sentit figurat com a literal de la paraula, ja que són els petits canvis el que ens ajuden a posar la vida en el centre, amb petites accions i encaminar-nos cap a un món més sostenible.


Són els petits canvis en el nostre dia a dia els que poden obrir camí cap a un futur més solidari, sostenible i feminista. És per això que avui des de Dona Cançó us volem donar algunes idees a aquest blog d’aquests petits canvis que podeu fer per arribar a la igualtat per la qual sempre lluitem.


Cultius a casa

Un dels petits canvis que pots fer per tenir un planeta més sostenible si tens la sort de tenir un petit balcó o terrassa, és cultivar les teves hortalisses a casa. A més molts estudis demostren que el contacte amb les plantes estimula l’amor per la natura, ajudant a l’equilibri biològic i psíquic, el que es reflecteix en una millor qualitat de vida.


En un inici, cultivar el teu propi menjar a casa pot ser complicar, per això us animen a començar tastant amb la pastanaga, l’all, el pebrot o l’alvocat, ja que són alguns dels aliments més fàcils de cultivar a casa.


Reciclatge

Posar la vida en el centre també implica cuidar el planeta. Quan separem a la nostra casa els diferents tipus de materials i després els portem als contenidors corresponents, estem aconseguint molt.


Des de Dona Cançó us animem a reciclar tot el possible i posar-vos creatives per donar-li una segona vida a tot allò que podeu. Per exemple, una ampolla o un terro de vidre es pot convertir en una llampera o un test.


Compostatge

En relació amb el punt anterior, el compostatge és una altra opció amb la qual podeu posar la vostra llavor de canvi. El compostatge és un procés de transformació de la matèria orgànica per a obtenir compost, és a dir, un abonament natural. I això és molt útil si tens plantes o el teu propi hort a casa.


Si vols saber més a fons com fer compostatge a casa t’invitem a assistir als nostres tallers del projecte “Sostenibilitart” on t’ensenyem com ser més sostenible.


Compra Km0

Els productes de Km0 són aquells els quals la seva producció i consum han de trobar-se a menys de 100 quilòmetres de distància. Aquests productes locals han de ser productes de temporada i ecològics.


I, per què comprar-los fa que puguem tenir un futur més sostenible? Doncs bé, al comprar aquests tipus de productes s’aconsegueix una reducció de les emissions contaminants del transport i una menor contaminació, perquè no s'usen productes artificials o químics per a elaborar-los.


Amb tot això, també s'obté una alimentació més saludable, en consumir-se productes més naturals. A més, l'economia que es fomenta és molt més justa i solidària, perquè potencia l'agricultura, la ramaderia i l'economia local.

Aprèn més

Si vols aprendre més sobre l’economia social i solidària pots llegir el nostre blog “Posem la vida al centre amb l’economia social i solidària” i seguir-nos a les nostres xarxes per assabentar-te dels tallers per aprendre sobre ecologisme.


En Dona Cançó estem compromeses amb un altra manera de fer les coses, amb una mirada de dona, que posa la vida al centre i és respectuosa amb tot el que ens envolta.

Gràcies per llegir-nos, t’esperem a les nostres xarxes socials per a què puguis compartir amb nosaltres en qualsevol dels nostres esdeveniments o activitats!


34 visualizaciones0 comentarios
bottom of page