top of page

Les dones als festivals han augmentat un 18% en l’última dècada

Aquest 2022 els festivals, concerts i actes culturals han tornat al 100% als carrers, places i platges. Segons un nou estudi realitzar per female:pressure, el nombre de dones als cartells dels festivals ha augmentat un 18% en els últims 10 anys.


Això és un avanç per al feminisme, però encara ens queda molt per lluitar. En aquest blog t’expliquem per què és tan important que els grans festivals haurien de fer l'esforç de ser més paritaris i no ens referim només a realitzar una capçalera visible del cartell, sinó a tot l’entramat del festival (músiques, representants, técniques, regiduria, productores, directores de festival i molt més)


Bretxa de gènere als festivals

Celia Carrillo, una de les vocals de l'associació Dones en la Indústria de la Música, coneguda com a MIM, afirma que encara als cartells dels festivals “veiem el mateix desequilibri i alguns exemples molt “bizarros” en els quals no hi haurà ni un 2% de dones”. A més Natalia San Juan, fundadora de la plataforma Femnoise, afirma que “No crec que cap arribi al 50% de paritat”


Aquest és un gran problema per al qual associacions com Dona Cançó treballem dia a dia.


Grans festivals vs. petits festivals

Davant aquesta bretxa, els festivals de dones es converteixen en una proposta per a reivindicar la seva presència en els escenaris.


Encara que són molts els petits festivals en els quals les dones artistes cada vegada tenen més espais, són els grans festivals els que han d’analitzar els seus cartells i donar espais a les dones artistes perquè puguin fer visible el seu art i donar-se a conèixer.


I és que la lluita contra aquesta desigualtat no només està centrada en el fet que les dones ocupin els escenaris, sinó que també es posicionin com a caps de cartell. I és que moltes vegades posen a les dones en la lletra petita del cartell i realment els headliners són tots homes.


Ajuda'ns a crear espais

Si vols ajudar-nos en la nostra labor de crear espais per al talent de la dona, segueix-nos en les nostres xarxes socials, comparteix els nostres esdeveniments i no et perdis res!
25 visualizaciones0 comentarios

ความคิดเห็น


bottom of page