top of page

Les armes d'una femininja: el poder de la paraula

Transformar-nos a poc a poc en una Ninja Feminista, o -com a mi m'agrada més- "femininja" no és una tasca fàcil. Ens hem de treure del damunt capes i capes d'automatismes que hem anat acumulant durant tota la nostra vida.


Aquell "calladeta estàs més guapa" a mi a vegades encara em condiciona a l'hora d'expressar-me amb claredat, però sóc conscient que el poder i les qualitats per fer-ho no em falten, així que per combatre aquest límit autoimposat l'única arma és tenir les idees clares.


Una Ninja feminista té:



Té el poder de rebatre i contestar amb informació objectiva, amb dades, i alhora amb la veu ferma i les idees clares que ens dóna la confiança en nosaltres mateixes.


Aquest poder no arriba d'un dia per l'altre i, així com un guerrer Ninja, hem d'entrenar cada dia una mica i invertir temps a aprendre, informar-nos, reflexionar, qüestionar-nos i DEconstruir-nos.


Les notícies que ens arriben sobre la situació de les dones arreu del món ens fan ràbia, ens omplen de tristesa i d'impotència. Però justament el que no ens podem permetre és quedar-nos impotents davant del perill que corren els nostres drets.


Ara, precisament en una època de massa soroll i confusió mediàtica on aparentment s'està tornant enrere pel que fa als drets que ja havíem aconseguit gràcies a la lluita de les que van estar dempeus abans que nosaltres, ara és el moment de fer-nos més fortes!


Hem de ser capaces de no deixar-nos atropellar per les notícies i rebre-les amb perspectiva. Això ens ensenya a mantenir a ratlla les emocions de ràbia i transformar-les en quelcom de positiu i el millor és que no estem soles. Cada vegada som més les que ens endinsem en aquest recorregut d'empoderament i la xarxa feminista es torna més i més gran cada dia! Per poc que comencem a compartir punts de vista, opinions, informació amb les dones del nostre entorn, veurem que unides sempre serem més fortes.


Després de dècades on s'ha volgut a la dona tancada a casa amb les criatures i els fogons, la revolució és justament el fet que ara no ens poden callar. L'autodefensa feminista ja està en marxa i el poder de la paraula no només serveix per poder rebatre, sinó també per denunciar allò que ens passa a les nostres vides. Per això necessitem crear xarxes (d'amistats, de companyes de feina o de veïnes del barri) i hem de reforçar els FILS VIOLETA de l'empatia, de l'escolta.



Hem d'aprendre a compartir en comptes de competir.


La competició acaba quan ens adonem que prendre'ns cura de nosaltres mateixes i estimar-nos ens fa més completes i més generoses.


Desobeïm al dictat patriarcal que ens vol enfrontades en la lluita per ser "la más bella del reino"


Aquesta xarxa ens sosté i ens ajuda en el dia a dia. Com a dones sabem molt bé el que és "fer malabarismes" amb la vida, cada dia. Però ara ja no cal fer-los soles.


Juntes som més fortes i... no, calladetes JA NO estem més guapes!









28 visualizaciones0 comentarios
bottom of page