top of page

Vine al FemMarket i celebra amb nosaltres del dia de la salut de la Dona

Les dones trobem desigualtats en molts àmbits de la nostra vida quotidiana, un d’aquests és la salut. Des de Dona Cançó volem parlar-te sobre la salut de la dona i l’important que és.


Si estàs interessada en tot el que t’expliquem a aquest blog, et convidem a venir al FemMarket que celebrem el dia 28 de maig al Casal de Barri i Ludoteca Can Travi de la Vall d'Hebron (Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 45, 08035 Barcelona). Hi serem tot el dia i a la tarda podràs ser part de les activitats que hem preparat junt amb el districte d’Horta-Guinardó per celebrar el dia de la salut de la dona.


En aquest blog et detallem alguns del punt més rellevants quant a la salut de la dona es refereix i totes les raons per les quals commemorem aquest dia.

Sabies, per exemple, que fins fa 30 anys exclusivament s’estudiava el cos dels homes en els estudis científics. D'aquí neix el concepte “ciència de la diferència”


La ciència de la diferència. Què és això?

Arran de la vacunació de la Covid 19, s’ha destapat una desigualtat que patim les dones en la salut, la ciència de la diferència. Encara que moltes dones com la doctora Carme Valls ja ho porten investigant des de fa molts anys.


La ciència de la diferència, és el terme amb el qual es parla de la falta d’investigació amb les dones al camp de la salut, és a dir, en molts estudis mèdics s’investiga només els efectes i la salut dels homes com a hegemònica, sense tenir en compte les diferències biològiques que existeixen entre els dos sexes.


A partir d’aquí, i per commemorar el dia de la salut de la dona, volem visibilitzar algunes de les formes de violència contra les dones, que es donen en el camp de la salut:


Violència Obstètrica

La violència obstètrica es defineix com una forma específica de violència exercida per professionals de la salut (predominantment mèdics i personal d'infermeria) cap a les dones embarassades, en labor de part i el puerperi.


Aquest tipus de violència pot ser exercida de moltes maneres:

  • Fent cesàries quan no són necessàries només per accelerar el part.

  • Rebent maltractament verbal per part del personal sanitari

  • Realitzant talls entre la vagina i l’anus sense consentiment previ de la mare per accelerar el part.

  • L’abús de medicació o subministrament d’aquesta, sense consentiment o sense informar que s'està duent a terme.

Anticonceptius hormonals

Els anticonceptius hormonals és un dels temes que preocupen a moltes dones, ja que s’ha estandarditzat el seu ús, però de vegades no se'ns proporciona tota la informació necessària.


Algunes d’aquestes informacions són els efectes secundaris com, augment de pes, desaparició del lívid, caiguda del cabell, depressió… O que la píndola no regula el període, el suprimeix. Aquesta és una informació que no moltes dones que prenen la píndola coneixen i és altament important.


Un altre dels problemes dels anticonceptius hormonals és que durant molt de temps s’han estat receptant sense necessitat real per a la pacient, com per exemple en casos d’acne, de dolors de regla molt forts, cicles irregulars…


Cures essencials i emocionals

Tots tenim ferides emocionals o les podem arribar a tenir en algun moment de la nostra vida. Algunes d'elles les tanquem sense problema, unes altres creiem que les hem tancat, però es tornen a obrir més endavant en el moment més inesperat.


Algunes tècniques essencials per curar-nos i cuidar-nos són, l’autoconeixement, aprendre a expressar les nostres emocions, aprendre a gestionar les nostres emocions, relacionar-nos o amb la nostra vulnerabilitat.



Coneix-nos i cuida’t

Si vols saber més sobre la salut de la dona i ajudar-nos en la nostra labor de crear espais per al talent de la dona, et convidem a participar aquest 28 de Maig en el FemMarket que realitzarem a Horta, un espai on podràs comprar productes d'artesanes, gaudir alguns dels xous que hem preparat i en la tarda parlarem de tots aquests temes en les nostres taules rodones i taller.





També pots seguir-nos en les nostres xarxes socials, compartir els nostres continguts i comparteix els nostres esdeveniments i no et perdis res!






37 visualizaciones0 comentarios
bottom of page