top of page

CONFIDONAMENT - el confinament des de la mirada de les artistes el Dona Cançó

El CONFIDONAMENT és una iniciativa de la nostra associació Dóna Cançó que sorgeix amb la idea de recollir i documentar les experiències viscudes per diverses companyes artistes durant el confinament per COVID-19 i que neix com una necessitat espontània al principi d'aquest període d'incertesa.


Fuente: Pexels.com I Adaptación: Dona Cançó

Però si bé l'espai físic i la llibertat de moure'ns lliurement fora de casa minvaven, moltes hem descobert dins de nosaltres mateixes una infinitat de racons de l'ànima que teníem poc visitats.


Ara que el “confiTament” està quedant enrere i la majoria de nosaltres estem en un període de descans, podria ser un bon moment per a mirar enrere al que hem viscut durant més de 100 dies i de treure'n conclusions.

Potser ara, amb la calma i amb la perspectiva que ens dóna el passar del temps, puguem recuperar idees, inspiracions, “bons propòsits” que ens van venir al cap i al cor durant aquests dies o fins i tot costums que vam tenir durant aquest període i que valdria la pena mantenir.


Us convidem a llegir els confiDONAments que han compartit amb nosaltres les artistes del Dona Cançó, tal vegada trobeu inspiració, noves maneres de veure la realitat, tal vegada veieu que en el fons mai estem tan soles i que el que hem viscut també l'han viscut unes altres.


Fuente: Pexels.com

Sé que hi haurà persones que no han tingut la possibilitat de poder passar un confinament tranquil -ja sigui per treball o per salut o per altres motius- sóc conscient que en el fons, jo que tinc una terrassa plena de plantetes i treballo des de casa he estat -sota molts aspectes- una privilegiada.

Entre altres coses, perquè he tingut la sort de formar part de la Coral Performance MeToo amb la qual setmanalment fèiem virtu-assajos. Era el nostre momentet: cadascuna a casa seva però sortíem d'allí amb la sensació d'estar més pròximes.

Parlarem un altre dia dels beneficis de cantar “perquè sí”, només vull ressaltar l'orgull que em dóna pertànyer a una xarxa de dones meravelloses que hem consolidat encara més.


Seria bo que poguéssim prendre'ns una petita pausa abans de submergir-nos de nou en la “nova” rutina, o en la mateixa incertesa de sempre, i repensar en els moments viscuts fa tan sols unes setmanes que no obstant això ara semblen un record llunyà.

Seria bo recuperar aquests moments per estar soles amb nosaltres mateixes i continuar cuidant i visitant aquests racons de l'ànima que hem descobert.


Us convidem a fer-vos un volt pels confiDONAmientos que publicarem en el nostre blog i per a donar-vos una petita mostra, us deixem el testimoniatge de dues de les nostres artistes:


Marta Shanti

“El confinament ha estat una experiència estranya. Com a persona m'ha servit per connectar amb formes i espais de mi que tenia oblidades o tancades amb clau, i he pogut sanar ferides que la vida frenètica havia deixat obertes. Com a artista ha estat un moment d'introspecció, de reflexió sobre el futur i de redefinir prioritats del projecte. He compost una nova cançó, i la majoria del temps l'he aprofitat per treballar en el meu disc d'autoproducció que veurà la llum a finals d'aquest any. Tenir temps per cuinar les cançons a foc lent, tornar a escoltar la meva música des d'altres perspectives i ser conscient dels nous reptes que planteja la societat m'ha fet créixer com a música i com a artista.” - Marta Shanti -


Sonia Serrabao

“A nivell personal, vaig ser reptada a Instagram al @retonosquedamosencasa i vaig decidir portar a terme la lectura del meu primer (i de moment únic) relat eròtic “Todo era virtual”, ja que, si bé el vaig escriure uns dies abans del confinament, em semblava adient perquè parla d’una relació virtual, precisament la vida que portem la majoria en aquests dies que hem d’estar tancats a casa.

El que realment hagués volgut fer és cantar, però hauria necessitat l’ajuda d’algun amic que gravés la seva guitarra o el piano i jo cantar a sobre i aquesta opció no em semblava gaire professional. Per una altra banda, vaig decidir descartar la recitació de poesia perquè és el que he fet sempre i volia oferir quelcom diferent.

Pel que fa a la meva vida professional, he seguit impartint el 100% de les classes de Llengua i Literatura, però de manera telemàtica via Zoom. I he de dir que l’experiència m’ha agradat força.” - Sonia Serrabao -


Autora:

Sandra Mayorga


El contingut inclòs en aquesta columna d'opinió és d'exclusiva responsabilitat del seu autor, i no reflecteix necessàriament la línia editorial ni postura del D. C.


104 visualizaciones0 comentarios
bottom of page