top of page

¿Per què és important crear espais pel talent de les dones?

Uns dels objectius principals de Dona Cançó és impulsar a dones artistes amb l'objectiu d'incidir en la transformació social i en l'empoderament de la dona, a través d'espais de creació, esdeveniments, actuacions i tallers, promovent campanyes per a la igualtat i generant sinergies entre institucions.


Volem Crear sinergies entre artistes, programadors i institucions per aconseguir avançar en la paritat cultural, construir projectes culturals amb perspectiva de gènere i bé social que siguin una resposta actual dels esdeveniments i necessitats que estem vivint i crear un teixit i xarxa cultural feminista.


En aquest blog t’expliquem per què és tan important crear espais per al talent femení de les dones.

Bretxa de gènere a l'art

Un dels grans reptes dels artistes, és poder viure del seu propi art. Però aquest repte és molt més gran per a les dones.


Segons l’Estudi sobre desigualtat de gènere en el sistema de l’art a Espanya, només el 27% dels catàlegs de les galeries, són obres creades per dones i el seu preu és menor, ja que consideren que es tendeix a comprar obra d'art produïda per homes per considerar-la més rendible que la de les dones.


A més, el 65,1% de les artistes assegura que la seva facturació per activitats artístiques suposa menys del 20% dels seus ingressos totals. Això es deu al fet que el nombre d’obres de dones exposades a museus i galeries és menor.


Però això no és tot, a la música, segons les xifres recollides per diverses organitzacions i mitjans de comunicació, a través de totes les regions, la divisió de gènere en la indústria de la música és al voltant d’un 70% homes i un 30% dones.


S’ha de donar espai a les dones

Aquests números reflecteixen una realitat recollida en els estudis mencionats. Però aquests estudis també expliquen que aquestes dades no es donen perquè les dones no facin art, sinó perquè no les hi donen l’espai suficient perquè es puguin donar a veure.


Moltes galeries, museus, discogràfiques, teatres… per desgràcia prefereixen donar els seus espais a art en totes les seves disciplines creat per homes.

Com ho fem a Dona Cançó?

A Dona Cançó creem iniciatives per donar a aquestes dones artistes espais on mostrar el seu art.


Algunes de les iniciatives que actualment estem portant a cau són:


FemMarket

Els FemMarkets són jornades que es preparen a diferents districtes de la ciutat, en les quals artesanes i artistes tenen un espai, per mostrar i vendre el seu art mentre la gent del seu districte gaudeix de l’ambient, la beguda i el menjar.


Així poden tenir l'oportunitat de conèixer-se i crear xarxa per poder fer projectes conjunts. Unides som més fortes!


Tallers

Tallers d’artistes i per artistes. En aquests tallers ensenyem coses útils per a les nostres artistes com finançament, crowfounding, promoció… I també obrim la porta a artistes a què donin tallers per al públic com per exemple el taller de risoteràpia de la Montse Galo.


Convocatòries

A més des de l’associació estem al dia de les convocatòries que es van obrint a la ciutat de Barcelona per comunicar-les ràpidament a les nostres artistes i puguin tenir oportunitat de mostrar el seu gran talent al públic.


Ajuda'ns a crear espais

Si vols ajudar-nos en la nostra labor de crear espais per al talent de la dona, segueix-nos en les nostres xarxes socials, comparteix els nostres esdeveniments i no et perdis res!


58 visualizaciones0 comentarios

Commentaires


bottom of page