top of page

CONNECTA'T AL FIL VIOLETA!

Aquest és el nom de la nostra campanya 25N 2020.

(🇪🇸 Castellano ver más abajo)


Les circumstàncies tan extraordinàries dels últims mesos ens han fet replantejar-nos noves fórmules.


Tenim moltes ganes de compartir amb totes vosaltres les nostres noves propostes!


Cadascuna de les integrants del Dona Cançó hem viscut aquests mesos prenent els reptes quotidians que es plantegen amb l'ús de les xarxes socials (RRSS) i aprofitant-los per a aprendre i créixer professionalment no sols com a equip, sinó també a nivell individual.

Han estat mesos trepidants i estem impacients per començar aquesta nova etapa, encara que parcialment estiguem lluny dels escenaris volem igualment continuar construint sinergies i enfortint d'aquesta manera la protecció de la xarxa feminista, formar una part d'aquesta xarxa que es construeix entre totes: públic i artistes, amigues i companyes, totes unides pel FIL VIOLETA.


Increment de l'ús de les RRSS en la quotidianitat

Aposto que cap de nosaltres, enmig de les celebracions d'Any Nou, entre caves i confetis s'imaginava el que ens anava a passar. Ningú fa 9 mesos sabia el que hem après (o hem hagut d'aprendre) respecte a la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC), les xarxes socials, etc.


Enguany tan fora del comú, amb la seva pandèmia i el seu confinament, ha posat de manifest que l'ésser humà necessita estar connectat. Per això, durant les setmanes de quarantena s'ha disparat el consum d'internet.

De sobte classes, reunions i simples cafè amb les amigues van passar a ser virtuals.Inevitablement, gairebé totes hem hagut d'adaptar-nos als nous temps i aprendre.

A nivell artístic i cultural també hem vist com la tecnologia digital passava a ser el principal canal de difusió de nous productes musicals, teatrals, de noves disciplines i plataformes. Fins i tot alguns museus van obrir les seves portes “virtuals”.Després d'uns mesos d'adaptació, el que va quedar evident és que en general poc se sap o poc es coneix sobre els perills i les insídies del món virtual.

Ens hem adonat, gràcies sobretot al projecte social més extens dins del DC, la Coral Performance MeToo, que per a garantir una connexió constant amb nostres CORALINES, calia ensenyar a una part del grup a usar les noves tecnologies. Ha estat un repte aconseguir que algunes d'elles perdessin la “por” a les connexions i -si bé hi ha hagut alguna que prefereix esperar que tornin els assajos presencials- la resta tenia un (o a vegades fins i tot dos) “virtu-assajos” per setmana i avam aconseguir mantenir aquesta xarxa de dones unida, malgrat (o gràcies a?) un context completament nou.


També ens hem adonat de que el món virtual és un calc de la societat, i allí també és present la violència cap a les dones, que resulta fins i tot més feroç i insistent, gràcies a l'anonimat que ofereix el teclat. Necessitàvem enfocar el concepte del 25N de manera més eficaç.


Així que la campanya d'enguany havia de ser enfocada de manera diferent: erradicar la violència cap a les dones TAMBÉ a les xarxes socials.


Amb el passar del temps i aprofundint en la reflexió de com usar les xarxes socials de la millor manera, ha sorgit la necessitat d'investigar i entendre maneres de construir un entorn segur per a poder navegar pel gran oceà que és internet i les seves diverses plataformes (siguin aquestes d'entreteniment, d'informació, divulgació cultural).

Per això, des del Dóna Cançó creiem que és fonamental oferir a totes algunes eines d'autodefensa per a les xarxes, (tips de protecció, recomanacions de lectures, pel·lícules, articles, etc), una defensa personal i col·lectiva davant els atacs dels anomenats “trolls”.

Hem pensat en una campanya oberta a totes, tant a nivell de col·lectius com a nivell més individual, ja que segons estudis duts a terme en EU al voltant de l'11% de les dones sofreixen/han sofert violència en les xarxes.

Per aquest motiu, considerem que enguany, el 25N (Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona) ha de ser enfocat a aquesta nova realitat.


25N Connecta't al fil violeta - Dels escenaris a les pantalles.

Igual que en els anys anteriors, enguany també volem convidar-te a participar activament en la nostra campanya, apunta't al nostre blog (on podràs trobar molta més informació) i vista la nostra web per a interactuar amb nosaltres en els concursos, i no perdre't cap de les nostres recomanacions.


CONNECTA'T Al FIL VIOLETA - CONNECTA'T amb nosaltres Al FIL VIOLETA a través de les nostres Xarxes Socials.

Deixa't portar per les nostres propostes. Per a passar-ho bé, sense por, entre amigues. Per a aprendre juntes i per a compartir vivències. 

(🇪🇸 Castellano)


¡CONÉCTATE AL HILO VIOLETA!

Este es el nombre de nuestra campaña 25N 2020.

Las circunstancias tan extraordinarias de los últimos meses nos han hecho replantearnos nuevas fórmulas.


¡Tenemos muchas ganas de compartir con todas vosotras nuestras novedosas propuestas!

Cada una de las integrantes del Dona Cançó hemos vivido estos meses tomando los retos cotidianos que se plantean con el uso de las Redes Sociales (RRSS) y aprovechándolos para aprender y crecer profesionalmente no sólo como equipo, sino también a nivel individual.


Han sido meses trepidantes y estamos impacientes por empezar esta nueva etapa, aunque parcialmente estemos lejos de los escenarios queremos igualmente seguir construyendo sinergias y fortalecer de esta manera la protección de la red feminista, formar una parte de esta red que se construye entre todas: público y artistas, amigas y compañeras, todas unidas por el HILO VIOLETA.


Incremento del uso de las RRSS en la cotidianidad

Apuesto a que ninguna de nosotras, en medio de las celebraciones de Año Nuevo, entre cavas y confetis se imaginaba lo que nos iba a pasar. Nadie, hace 9 meses sabía lo que hemos aprendido (o tenido que aprender) respecto a la tecnología de la información y la comunicación (TIC), las redes sociales, etc.


Este año tan fuera de lo común, con su pandemia y su confinamiento, ha puesto de manifiesto que el ser humano necesita estar conectado. Por eso, durante las semanas de cuarentena se ha disparado el consumo de internet.

De repente clases, reuniones y simples café con las amigas pasaron a ser virtuales.Inevitablemente, casi todas hemos tenido que adaptarnos a los nuevos tiempos y aprender.

A nivel artístico y cultural también hemos visto cómo la tecnología digital pasaba a ser el principal canal de difusión de nuevos productos musicales, teatrales, de nuevas disciplinas y plataformas. Incluso algunos museos abrieron sus puertas “virtuales”.


Tras unos meses de adaptación, lo que quedó patente es que en general poco se sabe o poco se conoce sobre los peligros y las insidias del mundo virtual.

Nos hemos dado cuenta, gracias sobre todo al proyecto social más extenso dentro del DC, la Coral Performance MeToo, que para garantizar una conexión constante con nuestras CORALINAS, había que enseñar a una parte del grupo a usar las nuevas tecnologías. Ha sido un reto conseguir que algunas de ellas perdieran el “miedo” a las conexiones y -si bien ha habido alguna que prefiere esperar a que vuelvan los ensayos presenciales- el resto tenía uno (o a veces incluso dos) “virtu-ensayos” por semana y conseguimos mantener esa red de mujeres unida, a pesar de (o gracias a?) un contexto completamente nuevo.

También ha quedado evidente que el mundo virtual es un calco de la sociedad, y allí también está presente la violencia hacia las mujeres, que resulta incluso más feroz e insistente, gracias al anonimato que ofrece el teclado. Necesitábamos enfocar el concepto del 25N de manera más eficaz.


Así que la campaña de este año había de ser enfocada de manera diferente: erradicar la violencia hacia las mujeres TAMBIÉN en las Redes Sociales.


Con el pasar del tiempo y ahondando en la reflexión de cómo usar las RRSS de la mejor manera, ha surgido la necesidad de investigar y entender maneras de construir un entorno seguro para poder navegar por el gran océano que es internet y sus varias plataformas (sean estas de entretenimiento, de información, divulgación cultural).

Por ello, desde el Dona Cançó creemos que es fundamental ofrecer a todas algunas herramientas de autodefensa para las redes, (tips de protección, recomendaciones de lecturas, películas, artículos, etc), una defensa personal y colectiva ante los ataques de los llamados “trolls”.

Hemos pensado en una campaña abierta a todas, tanto a nivel de colectivos como a nivel más individual, ya que según estudios llevados a cabo en EU alrededor del 11% de las mujeres sufren/han sufrido violencia en las redes.

Por este motivo, consideramos que este año, el 25N (Día Internacional de la Eliminación de la Violencia contra la Mujer) tiene que ser enfocado a esta nueva realidad.


25N Connecta't al fil violeta - De los escenarios a las pantallas.

Igual que en los años anteriores, este año también queremos invitarte a participar activamente en nuestra campaña, apúntate a nuestro blog (donde podrás encontrar mucha más información) y vista nuestra web para interactuar con nosotras en los concursos, y no perderte ninguna de nuestras recomendaciones.


CONNECTA'T AL FIL VIOLETA - CONÉCTATE con nosotras AL HILO VIOLETA a través de nuestras Redes Sociales.

Déjate llevar por nuestras propuestas. Para pasarlo bien, sin miedo, entre amigas. Para aprender juntas y para compartir vivencias.Autora:

Sandra Mayorga - Dona Cançó

98 visualizaciones1 comentario

1 Comment


Muy buena iniciativa

Like
bottom of page