top of page

25N La sororitat: El gran poder de les dones


La paraula sororitat deriva de la germanor entre dones, de percebre’s com igual que poden aliar-se, compartir i sobretot, canviar la seva realitat pel fet que totes, de diverses maneres hem experimentat l’opressió.


A través de la sororitat es creen relacions en les quals unes dones són el mirall de les altres, el que les permet reconèixer-se a través de la mirada i l’escolta, de la crítica i l’afecte, de la creació i de l’experiència d’altres dones. Per això la sororitat és capaç d’eliminar la idea d’enemistat històrica entre dones


La sororitat: El gran poder de les dones

La sororitat és un exercici pedagògic constant, amb el qual les dones hem de posar-nos a prova. Quan pugem a un bus, quan tornem soles a casa, el teu dia a l'institut o quan el treball es converteix un lloc hostil, quan sents que ja no estàs a l'altura, quan et dona terror ser jutjada i et sents una mica bestiola rara… Afortunadament, hi ha un moment que t'adones que alguna cosa falla perquè sempre surten guanyant els mateixos i és aquí on agafa nom… La sororitat, germanor, feminismes.


La sororitat és un pacte que no implica estimar a totes les dones per ser-ho, sinó més aviat no veure-les com a rivals ni enemigues. Discutirem, barallarem i celebrarem, però també ens creurem, ens respectarem i no callarem més. La sororitat es fa i es practica…


La sororitat s'aprèn cada vegada que comprovem que juntes és tot una mica menys difícil i més divertit. Per això, és el nostre gran poder.


Aquesta campanya pretén trencar estigmes, plantejar les dificultats reals en les quals ens ha posicionat el patriarcat per a impedir-nos veure el gran poder que tenim totes les dones quan ens unim davant una injustícia.


Concurs 25N

Un any més, en aquesta campanya celebrarem el concurs 25N “La sororitat: El gran poder de les dones”


Un concurs en el qual hauràs de crear una obra inspirada en la temàtica del 25N d’aquest any en qualsevol modalitat artística: cançó, performance, conte, dibuix, pintura o qualsevol altre format d’obra en àudio, vídeo, fotografia, pdf, etc.


Podràs trobar les bases i molta més informació a https://www.donacanco.com/concurso25n


Ajuda'ns a crear espais

Si vols ajudar-nos en la nostra labor de crear espais per al talent de la dona, segueix-nos en les nostres xarxes socials, comparteix els nostres esdeveniments i no et perdis res!


55 visualizaciones0 comentarios
bottom of page