NARRANT-ME UNA NOVA VIDA

Taller d’empoderament femení a través de la narració oral

Presentació

El treball amb contes, amb històries, és una de les eines més eficients i constructives alhora de revisar la història personal i trobar els propis recursos que faciliten a la persona generar canvis a la seva vida. És una extraordinària eina d’empoderament, a través de la qual les dones prenen el protagonisme (i per tant el poder) de la seva pròpia vida, adonant-se d’aquelles creences que han estat limitadores i submergint-se en tots aquells recursos personals que, de no haver estat mai vistos o explorats, no són conscients que tenen a la seva disposició. 

Revisar, des d’una narrativa real o fictícia, la història vital, familiar i social de cada dona, ajuda a crear nous camins, noves perspectives, nous punts de vista que també generaran una altra història personal, diferent, molt més potenciadora. Recrear aquests contes, posteriorment, des de la narració oral (explicant-los verbal i corporalment), sigui o no amb presentació a públic, és un pas endavant per assimilar totes aquestes eines emocionalment i 

poder-se expressar, superant les pròpies pors i traves. 

Metodologia

En les diferents sessions previstes, es treballarà amb històries, emocions o situacions personals de dificultat de cada dona i, mitjançant diferents dinàmiques i de l’ús dels contes i la narrativa, s’aniran trobant els recursos necessaris per buscar i/o crear històries i relats que ajudin a modificar-transformar aquestes situacions. Es facilitaran eines de narració oral per preparar cada història (que serà breu) i poder-la expressar oralment, davant les companyes o bé davant d’un públic més ample, com a tancament de tot el treball. Tot aquest plantejament, que és de caràcter inicial, s’adaptarà a les necessitats i realitat del grup de dones amb el que s’hagi de treballar així com als objectius o finalitats que s’hagin marcat.

Facilitadora

Cristina Serrat és narradora oral professional i actriu. Forma part de l’equip de Dona Cançó i de Projecte Vaca (Associació de Creadores Escèniques). Cada estiu, organitza el “Cicle de Contes al Jardí” a l’espai Olokuti del barri de Gràcia de Barcelona. És escriptora i ha treballat durant molts anys com a periodista. 

Més informació a: https://cristinaserrat.wordpress.com/.

Actualment, també exerceix com a terapeuta individual i de grups. És Coach, Programadora Neurolingüística (PNL) i Terapeuta Corporal de moviment correctiu i expressiu. Professora de comunicació, educació emocional i PNL. Especialitzada en conte i metàfora terapèutica. Fa anys que treballa amb grups de dones. D’una banda, amb la proposta del “Viatge de l’heroïna” i, en aquest treball concret, compta amb el beneplàcit de la psicòloga junguiana Maureen Murdock (reconeguda internacionalment i autora entre d’altres llibres de Ser Mujer, un viaje heroico). També ha creat el programa d’empoderament femení “La Meva Veu Femenina”, per abordar qualsevol aspecte vinculat a les circumstàncies actuals de les dones.

 

Com conèixer DONA CANÇÓ? assisteix com públic o contracta un espectacle!