WEB_edited.jpg
WEB_edited.jpg

Ama

Zónia

Sonia Serrabao nascuda a Palamós (1979) i des de fa un temps resident a Sant Vicenç dels Horts.

Va estudiar Filologia Hispànica a la UB i actualment treballa com a professora de Llengua i Literatura castellanes, tasca que compagina amb la traducció de poesia contemporània brasilera i cubana i amb la composició de poemes en català i en castellà.

Tot i que la seva carrera artística ha estat intermitent, recita poesia d’altres autors i de la seva autoria des dels 14 anys, fet que l’ha portada a participar en els primers Poetry Slam de Barcelona i a múltiples festivals de poesia tant nacionals com internacionals. A més, ha treballat en diferents projectes poètico-musicals, dels quals es poden destacar, d’entre d’altres, “l’Aula Ambulant” amb la trobadora Mane Ferret (Santiago de Cuba, 1961) i Carlitos Lage (La Habana, 1971); el projecte de poesia en moviment “Ama Gaia” amb la ballarina i actriu murciana Patricia Mercader i els treballs de traducció i rapsòdia musical amb l'Associació Fundo do Nosso Quintal amb el poeta palamosí Raimon Gil Sora i Valéria Araujo (Sao Paulo, 1977). En aquests moments, treballa en l’edició del seu poemari Melics sense arrel. Poetopeies, il·lustrat per Mònica Plans Esteve i forma part del col·lectiu de poetes en llengua catalana www.versos.cat  

Paral·lelament, estudia un Màster a distància (UOC) en Dificultats en l’aprenentatge i Trastorns del Llenguatge i, per una altra banda, investiga sobre la música d’arrel brasilera i canta a la formació musical Nova Gaia amb la pianista i cantant Gabriela Ahumada, projecte en el qual interpreten temes de bossa nova i MPB amb arranjaments propis en jazz i cites al son cubà, al bolero o al reggae.

  • Facebook - Círculo Negro
  • Instagram - Negro Círculo
  • YouTube - Black Circle