top of page

Descobreix les accions de la sembra feminista

MANIFEST

Les cures tenen una dimensió emocional important, però també molt rellevant en termes materials; són hores de treball. Qui s'ha ocupat històricament i de manera pràcticament invisible de les cures tant de la llar com de les persones hem sigut nosaltres. Trobant-nos amb triples jornades laborals. Vivim, doncs, en una societat capitalista que no es podria sostenir sense la mà d'obra no pagada que duem a terme. Una economia que se sosté explotant-nos en les tasques de reproducció quotidiana i generacional. Des del feminisme i les polítiques socials s'ha d'aportar alternatives per reconfigurar les lògiques econòmiques que garanteixin la seguretat de les majories. Hem de crear un model que posi en el centre la vida, l'ecofeminisme. Es torna imperatiu desconstruir el concepte de producció en l'actual model capitalista: comptabilitzar tot allò que es necessita per a sostenir quotidianament la vida. Son les cures les que sostenen la vida durant totes les generacions: infància, la vellesa, períodes de malaltia o situacions de diversitat funcional i recau com a responsabilitat permanentment femenina. Veus referents com la de Yayo Herreros, defensen el feminisme que pretén plantejar que és el que sosté la vida i que reivindica les lluites que s'han mantingut històricament. Defensem el moviment feminista en el seu afany de repartir, de desfeminitzar les cures, de corresponsabilitzar el conjunt social de la reproducció quotidiana i generacional de la vida dels éssers humans i les reivindicacions de l'ecologisme.

“No hay economía ni tecnología ni política ni sociedad sin naturaleza y sin cuidados”

Yayo Herreros

megafono_edited.png
rama-01_edited_edited.png

Reivindiquem ampliar la definició de treball per incloure les tasques realitzades a la llar, no només les remunerades. És crucial redefinir la idea de producció i treball, prioritzant la sostenibilitat de la vida i el benestar social. Cal reconèixer i valorar el treball de cures, històricament invisibilitzat, i treballar cap a una distribució més equitativa de les responsabilitats de cura i un reconeixement adequat d'aquest treball. Les cures s'integren en una visió global que valora tant el benestar de les persones com el del planeta, defensant la transformació de les relacions socials i econòmiques per promoure la justícia i la sostenibilitat. Les cures han estat tradicionalment associades a les dones per imposicions culturals, però és imperatiu reorganitzar-les perquè no recaiguin exclusivament sobre nosaltres. Cal que els governs, les comunitats i les empreses assumeixin la responsabilitat compartida de les cures diàries. És essencial reconèixer i promoure les pràctiques de cura dins del feminisme com a agents de canvi cap a la sembra d'una societat sostenible i igualitària.

mancha-02-baja_edited.png

IGUALTAT

rama-02_edited.png
mancha-02-baja_edited.png
mancha-02-baja_edited.png

Mesures per conciliar la vida laboral i personal, desenvolupament de serveis públics que satisfacin les necessitats de cura, trencar amb el sostre de cristall, eliminar la desigualtat laboral, entendre que la reproducció quotidiana dels cossos són hores materials de producció, denominar les cures com a bé comú, modificar les polítiques d'habitatge. Hem de promoure un canvi en els serveis públics que han de ser revisats i comunitaris, dignes per a les persones que reben cures i les persones que cuiden d’elles. Reconfigurar les lògiques econòmiques. Gràcies a aquestes cures podem sembrar igualtat, sororitat, empoderament... Aquestes cures fan possible la sembra, afegint tota una sèrie de condicions optimes perquè la llavor pugui ser sembrada. Un cura no només és una lluita en un sentit, sinó que implica tota una sèrie de bones propostes i interconnexions per a poder estimular el creixement durant tot l'any. No només sembrem el 8M, en Dona Cançó sembrem tot l'any.

Es per això que posem en pràctica les cures que sembren a partir d'una sèrie d'accions "cures" que pretenen fer germinar i sembrar per generar un impacte tangible a la societat. Cures que es duran a terme durant tot els mes de mar i de tot l’any.

Totes les nostres accions representen un cures dintre del mateix feminisme.

També a xarxes socials fomentarem la sensibilització sobre l'entorn de les cures, històries reals, activitats en les que podràs formar part en la lluita de cures, anàlisis i millora del món laboral i d'altres continguts feministes, que es gesten en entitats amb les quals compartim valors i lluita.

Difusió d'

No us perdeu tot el nostre contingut, la sembra feminista és més necessària i està germinant més que mai.

Visita el nostre instagram

Us animem a participar activament a la manifestació 8M '"Dones, lesbianes i trans dempeus contra les precarietats, les fronteres i els genocidis", un dia de retrobament que propicia la cura que sembra la lluita i reflexió. Ens unirem totxs per crear cures que sembrin una política en defensa de la vida, que no recaigui només en els nostres cossos. Cures que redistribueixin les obligacions que comporta tenir un cos i ser una espècie, cures que desfeminitzin el treball de la cura. Així com una agricultora tria amb cura les llavors més fortes i saludables, nosaltres seleccionem amb atenció les accions que cultivaran la força i l'harmonia en el nostre entorn. Plantem les llavors del suport mutu, regant-les amb llàgrimes d'empatia i alimentant-les amb la llum de la comprensió. El procés de cuidar, igual que la sembra, requereix paciència i dedicació. Treballem incansablement per desherbar el jardí de la vida, eliminant les males herbes de la manca d'atenció i la desigualtat. Igual que una agricultora cuida els seus conreus durant totes les estacions, oferim el nostre suport constant, ja sigui sota el sol radiant de l'èxit o en la pluja torrencial dels desafiaments. ​La nostra sembra simbolitza l'atenció i l'esforç dedicats a crear un entorn enriquit per la cura feminista.

Cada gest d'amor i suport és una llavor plantada amb l'esperança de collir una comunitat forta, resistent i floreixen.

Uneix-te a la sembra feminista!

bottom of page